Optimizarea Imaginilor

Imagini Optimizate

Optimizarea Imaginilor

optimizarea imaginilor

optimizarea imaginilor

Optimizarea Imaginilor – la ora actuala conteaza foarte mult viteza de incarcare in browser, pentru orice model de website. In majoritatea testelor SEO, oferite in mod gratuit pe diverse website-uri, se afiseaza procentul de optimizare SEO si in functie de imagini. Daca veti face un test cu Google PageSpeed Insights, veti vedea ca procentul dat de Google, se refera si la optimizarea imaginilor. Daca respectam cerintele Google, in legatura cu optimizarea imaginilor, procentul de optimizare va creste semnificativ.

In urma cu 18 ani, nu se discuta despre optimizarea imaginilor, erau folosite imagni .gif, avand dimensiuni mari. O data cu aparitia dispozitivelor mobile, webmasterii au fost fortati sa modifice structura unui website pentru o incarcare mai rapida in browser.

CMS-urile reprezinta o ” revolutie ” in modalitatea de creare unui site web, avand functii de optimizare a imaginilor in mod automat. Redimensionarea imaginilor la cota necesara unui site web, ne ajuta foarte mult la cresretea vitezei de incarcare, iar imaginile trebuiesc optimizate cu unelte profesionale. Google PageSpeed Insights, ne ofera posibilitatea de a descarca imaginile din website-ul nostru, optimizate insa, va trebui sa faceti ceva teste inainte de utilizarea imaginilor date de Google. Indicat este sa folosim imagini .jpg si daca este necesar, putem folosi si imagini.png, dar de dimensiuni mici – cum ar fi imaginile pentru logo, iconite, etc.

Utilizarea imaginilor .svg

Imaginile SVG, folosesc o tehnologie de codificare in pagina si este nevoie de cineva cu experienta sa faca acest lucru. Imaginile SVG, au blocuri de cod foarte mari si nu ne avantajeaza. Imaginile SVG, nu se incarca in toate browserele si in special in browserele vechi.

Optimizarea Imaginilor si Dispozitivele Mobile

Internetul pe dispozitivele mobile este destul de limitat si viteza de incarcare in browser a unui website, oricum dureaza destul de mult. In cazul in care folosim imagini mari si neoptimizate, incarcarea website-ului nostru va dura foarte mult si vizitatorii pot renunta sa viziteze site-ul nostru. In concluzie:

  • Nu folositi imagini SVG
  • Nu folositi imagini .gif
  • Nu folositi imagini .png, decat la dimensiuni mici
  • Redimensionati imaginile dupa latimea website-ului
  • Asigurati-va ca imaginile sunt optimizate
Share

Recommended Posts