Ce sunt certificatele SSL

SSL

Ce sunt certificatele SSL

SSL

SSL certificate

Certificatele SSL sunt niste mici fisiere de date care se leaga in mediul cu o cheie de criptare la detaliile unei companii prin browsere. Certificatele SSL instalate pe un server Web va actualiza un lacat de culoare verde ( va fi afisat in partea stanga a browserului ) si protocolul HTTPS, permite conexiuni securizate intre un server web si browsere. Certificatele SSL erau utilizate doar pentru securizarea tranzactiilor cu cardurile de credit, transfer de date sau date de conectare.

SSL reprezinta prescurtarea de la Secure Sockets Layer, este un standard in domeniul securitatii informatici care permite practic criptarea datelor intre un server web si browser-ul persoanei care viziteaza site-ul ds.

Protocolul HTTPS este utilizat de milioane de website-uri cu scopul de a minimiza riscul ca datele transmise catre un anumit server sa fie furate sau modificate de persoane rau intentionate.

Compania Google anuntat ca folosirea protocolului HTTPS, este un criteriu de pozitionare in SERPs, adica avem mai multe sanse sa fim pozitionati in partea de sus a rezultatelor organice . Dupa instalarea unui certificat SSL, protocolul HTTP, se va schimba in HTTPS, unde „S” reprezintă „security”, conexiune securizata.

Functionalitatea unui certificat SSL

Un certificat SSL creeaza doua chei care sunt formate siruri lungi de caractere generate aleatoriu. Una din aceste chei se numeste „cheie privata”, iar cealalta este denumita „cheie publica”. Aceste chei se folosesc pentru criptarea oricarui mesaj intre server si browserul folosit de dvs.

Avantajele certificarii SSL

Certificatele SSL protejeaza informatiile sensibile, cum ar fi informatiile unui card de credit, nume de utilizator si parole etc. Folosind certificatele SSL, avem avantaje destul de mari in mediul online, cum ar fi:

  • Transmiterea datelor de pe server in siguranta
  • Cresterea pozitionarii in rezultatele organice Google
  • Cresterea increderii utilizatorilor site-ului nostru
  • Imbunatatirea ratelor de conversie
Share