Ce este SEO ?

Optimizare SEO

Ce este SEO ?

Expresia ” SEO ” este o prescurtare de la  ” Search engine Optimization ” la noi fiind denumit optimizare site,  avand scopul promovarii unui produs, serviciu sau a unei companii. Putem spune ca SEO, a aparut imediat dupa aparitia Internet-ului, pentru ca fiecare companie era interesata sa apara in partea de sus a rezultatelor organice, afisate in motoarele de cautare.

Sa incepem print-un scurt parcurs istoric al lui SEO: pe 6 august 1991, Tim Berners Lee a lansat primul website din lume si de-a lungul anilor, dupa cum se vede, website-uri noi apar zi de zi. Este foarte usor de inteles, pentru promovarea unei companii in Internet, datorita concurentei pe orice domeniu de activitate, va trebui sa apelam la servicii de promovare speciale care pot influenta motoarele de cautare sa preia continutul intr-un timp foarte scurt.

Serviciile de optimizare SEO, nu sunt servicii simple si nu „la mana oricui”, in primul rand este nevoie de experienta. Persoanele specializate in acest domeniu folosesc diverse strategii de optimizare si promovare numai ca uneori, aceste strategii nu dau rezultate. Ca orice companie din lume care isi apara resursele de informatie si Google, Yahoo sau Bing, au metode speciale de eliminare a SPAM-ului si care si acestea la randul lor pot gresi. SPAM-ul, a aparut inca de la inceput si a fost „permis” in primul rand de Google, prin adaugarea cuvinteler cheie (keywords), fara limita in orice pagina, chiar daca cuvintele cheie nu aveau legatura cu continutul paginii respectiva si drept dovada, actualmente Google, ignora cuvintele cheie.

Ce este SEO si despre SEO sa aplicam servicii speciale care fac parte din aceasta sectiune!

Pentru un succes cat mai mare in mediul online continutul unui site  ( text & imagini ) este primul pas.  Vom lua ca exemplu un articol si vom parcurge pasii necesari  necesari pentru crearea unui articol care va avea succes pe expresia principala „Ce este SEO”.

Titlul articolului : Ce este SEO ? Obligatoriu ca titlul nu poate avea doar 11 caractere, asa ca mai adaugam si alte expresii cum ar fi: „Servicii SEO ” , iar forma finala va fi asa: ” Ce este SEO, Despre SEO, Servicii SEO „. Titlul este cea mai importanta parte la promovarea unui produs, serviciu oferit de o companie. Lungimea titlului pentru o pagina web trebuie sa aiba in mod normal intre 55 si 60 de caractere.

Descrierea: Dupa ce ati creat titlul va trebuie sa facem si descrierea care va trebuie sa contina titlul si o scurta descriere dar sa nu depaseasca 160 de caractere. De exemplu : descrierea acestei pagini web ” Ce este SEO ? Servicii SEO Despre SEO Optimizare Web – Ce este SEO ?Articole Despre SEO | Oferim servicii seo si optimizare web pentru companiile mici si mijlocii ce doresc sa faca concurenta marilor producatori” . In descriere vom arata doar o scurta prezentare ale articolelor – despre seo .

Cuvintele cheie ( Keywords ): Motoarele de cautare, precum Google nu mai pun asa mare pret pe cuvintele cheie, asta nu inseamna ca nu trebuiesc folosite. Alte motoare de cautare si multe dintre website-urile de testare SEO, le considera relevante. uvintele cheie pentru acest articol vor fi – „Ce este SEO, Despre SEO, Servicii SEO, Optimizare Web”. Este foarte bine sa nu folosim mai mult de 6 cuvinte cheie sau expresii scurte.

Tag-urile H1 si H2: orice pagina, articol, produs sau categorie, trebuei sa contina H1 si H2.
In general se foloseste titlul articolului. O pagina trebuie sa contina doar un H1, altfel va fi considerat SPAM, fortare de promovare.La fel de important este si folosirea unei imagini care sa contina o descriere ALT, cu titlul articolului. Daca discutam despre ce este SEO, imaginea va trebui sa aiba acelasi nume, adica adica ” ce-este-seo.jpg „. Acesta este modul de optimizare standard pentru orice pagina, titlul, descrierea, cuvintele cheie, H1 si H2, imagini. Daca folosim o platforma WordPress, sau alt CMS, care permite adaugarea unor expresii sau cuvinte cheie sub forma de TAG (eticheta). Atunci este indicat sa folosim cuvintele cheie importante. Atentie! Trebuiesc folosite doar expresii scurte sau cuvinte cheie care fac parte din articolul respectiv.
.

Share